Stupňovitá terasa, se sallou terenou (v podobě umělé jeskyně) s vysokou arkádou a s erbovním znakem Clary-Aldringen, umístěná na vysoké pískovcové skále, trčí do výšky 160 metrů nad Labem. Poblíž byl zbudován šlechtický letohrádek. Vyhlídka je vystavena v počátečním romantickém období turistiky na počátku 18.století. Vyhlídku Belveder nechal postavit František Karel Clary-Aldringen. Nejdříve sloužila jako místo pro koncerty, kde se bavila šlechta a její hosté, kteří sem přijížděli kočárovou cestou alejí z Bynovce, kde bylo panství a zámek rodu Clary-Aldringen. V roce 1791 vyhořel zámek v Bynovci a šlechta přestala mít o vyhlídku zájem. Zato však vzrůstal zájem o vyhlídku ze strany turistů. V roce 1841 byla postavena skromná dřevění hospoda, která byla v letech 1888 – 1889 nahrazena kamennou budovou, dnes Hotel Belveder, která turistům slouží až do současnosti.

Z vyhlídkové skalní terasy je výhled na unikátní Labský kaňon, který je kandidátem na zápis do UNESCO. Dále uvidíte Dolní Žleb, severní Německo, stolové hory Zirkelstein a Kaiserkrone, sklaní hřbet Schrammsteine a Grosse Winterberg. Nejkrásnější je zde letní západ slunce. Další výhledy jsou od hotelové terasy, kde si můžete dát šálek kávy či malé občerstvení.

Kudy z nudy - Vyhlídka Belvedér – nejhezčí vyhlídka do údolí řeky Labe

Vyhlídka Belveder je přístupná z Labské Stráně po červené turistické značce. Pěkná je také turistická cesta vedoucí po bývalé kočárové cestě z Děčína a po cestě od Hřenska.